2011


In het paasweekend van 23 en 24 april isheeft het kaatskamp weer plaats gevonden. Onder echt stralend zomerweer werd op zaterdag drie uur gestart met het brengen van de slaapspullen in de gymzaal en dan snel naar het kaatsveld. De trainers hadden de perken en de diverse opslaglijnen al klaar gelegd, zodat direct gestart kon worden met het eerste trainingsblok. Voor veel jeugd eerst even wat onwennig maar langzamerhand kon iedereen het balletje weer hoog houden, Voor de jongste jeugd onder leiding van Bettie, Miranda en Doutsen was het de eerste kennismaking met het kaatsen. De welpen meisjes en pupillen meisjes starten met de tikoefeningen onder leiding van Agnes en Fetze. Richard en Danny namen de jongenswelpen en pupillen onder hun hoede. De schooljeugd waarvan de meesten al druk aan het trainen zijn bij de federatie en of KNKB en sommigen ook bij stichting score konden voor het eerst aan Roelof laten zien of ze de kunst nog niet waren verleerd. 

De tijd en de voorgang van het kaatskamp en nattuurlijk niet onbelangrijk het drinken in de pauzes werd nauwlettend in de gaten gehouden door Froukje en Lineke. Na het trainen was het dan tijd voor het eten in de Rede de dikke dunne pannekoeken waren al door enkele moeders en misschien zelf vaders al gebakken en de stapel pannekoeken werd dan ook snel weggewerkt. Het avond programma waar Helene en Alida s'middags al mee bezig waren klaar te zetten bestond uit een puzzelspel door het bos en het dorp. Diverse spelletjes waren uitgedacht waarbij de groepen punten konden verdienen. Na hhet puzzelspel was er dan tijd voor de disco en natuurlijk stil aan de overkant. Na deze drukke spannende eerste dag hadden Jelle, Gerco en Tiemen een rustige ploeg die natuurlijk direct in slaap viel na het onvermijdelijke kussen gevecht. Op paaszondag stond het ontbijt in de rede alweer klaar en werd na het eten nog hard getraind op opslag en uitslag voor de leden, federatie en KNKB kaarten. om goed 11 uur werden de prijzen van het puzzelspel uitgedeeld en ging ieder jeugdlid met de door Intertoys Harlingen en kapsalon Inspiration aangeboden prijzen naar huis. 
In ieder geval kan V.v.V. Klaas Mug terug kijken op een door de jeugdcommissie georganiseerd zeer geslaagd kaatskamp. 

Hieronder een fotocollage van deze dagen. 

Heeft u zelf nog leuke kiekjes of wilt u zelf een foto hebben hier kunt u het naartoe sturen: klaskekooistra@hotmail.com

 © V.v.V. Klaas Mug (2018)